Planet Eclipse Manic Paintball G.I Milsim Tipmann BZ Paintball DYE Paintball Valken Paintball

Proto rail 2010 - not firing/cycling

Discussion in 'Tech Troubles' started by lulemurfan, Dec 26, 2017.

  1. lulemurfan Member

    lulemurfan
    Joined:
    Mar 7, 2016
    Message Count:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hi, hoping to find some help with my rail?

    Worked once then haven't got it to work since. The main problem is that it's not cycling fully or not firing.

    Things I've tried:-
    Cleaned the bolt and removed old lube
    Lubed up the bolt
    Turned up/down the regulator

    None of the o-rings look damaged or out of place. I am getting alot of air from the around the hand grips. Just not sure what else to try or do?

    Any advice would be great? Are there any dye techs at the cpps rounds or elsewhere in the UK?
    Cheers
     
  2. maxxon Active Member

    maxxon
    Joined:
    Feb 20, 2015
    Message Count:
    42
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    28
    I think the root of the problem is the leak.

    Sounds like there's a problem with solenoid seals. You can try taking the noid off and lubing the gasket.

    Does it leak immediately after gassing up, or only after firing? If immediately, you can take the frame off and gas it up to better locate the leak.
     
  3. BOD The brotherhood

    BOD
    Joined:
    Aug 1, 2003
    Message Count:
    556
    Likes Received:
    141
    Trophy Points:
    68
    Have you tried a new battery.
     
  4. lulemurfan Member

    lulemurfan
    Joined:
    Mar 7, 2016
    Message Count:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Maxxon answer helped a lot. Seems a small leak when the reg pressure is turned up (be interesting to see if I can get the speed needed next time I'm near a chrono).

    Airing it up when I can access the solenoid the leak comes from the tubing and when taping the tubing the the amount of air varies. I have checked the orings on the screws and they seem fine. So hoping that I don't need to turn up the reg and it will be fine.

    New batteries make no difference, although I have found somewhere that I should remove the battery after the day using it - is this true for the rail?

    Thanks again! :)
     
  5. maxxon Active Member

    maxxon
    Joined:
    Feb 20, 2015
    Message Count:
    42
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    28
    All my old Dye markers drain batteries "on the shelf", though the same is true for most markers of that vintage.

    If you don't play regularly (like every week), I would remove the battery for storage. And always have a spare with you anyway.
     
  6. rkohal Active Member

    rkohal
    Joined:
    Jun 2, 2016
    Message Count:
    69
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    28
    Can confirm the battery drain problem. Teammate uses a Rail from 2010/11 and had constantly an empty battery before he started popping it out after usage.
     

Share This Page

Planet Eclipse Manic Paintball G.I Milsim Tipmann BZ Paintball DYE Paintball Valken Paintball